Tomorrow's Language


Tomorrow’s Language is een samenwerking tussen Lola Diaz Cantoni, Louwrien Wijers en ARTisBOOK was, waarbij we expositie met werk van Louwrien hebben geïnitieerd die vanaf buiten te zien was, en daarmee open voor iedereen en Corona-proof. De expositie was een reactie op de huidige situatie waarin we leven en het werk van Louwrien was een reflectie hierop. Het werk waren posters met citaten uit het symposium ‘Art meets Science and Spirituality in a changing Economy’ dat zij in 1990 in het Stedelijk Museum in Amsterdam organiseerde. Uitspraken die nu misschien wel actueler dan ooit zijn. Het werk hingen we bij Groningers thuis achter het raam op, zodat je vanaf de straat de teksten kon lezen. Hiermee hadden we gelijk een samenwerking tot stand gebracht met lokale bewoners waardoor zij nauw betrokken raakten door hun onmisbare faciliterende rol. Het moment waarop we de posters ophingen was hierbij heel waardevol, na het ophangen gingen we samen naar buiten om de poster te lezen en te bespreken. Deze manier van samenwerken met mensen van buiten de kunsten door hun een belangrijke rol te geven is iets wat ik graag verder wil gaan onderzoeken en toepassen.

In totaal waren er vijf routes, elke route representeerde een dag van het symposium, met in totaal 34 posters. Vijf lokale kunstenaars gaven elke week gedurende het project een tour langs een van de routes, om een ander perspectief te bieden en een collectief moment om te lezen en te spreken. Daarnaast hadden we een informatiecentrum op de locatie van ARTisBOOK, waar mensen meer informatie over het project konden vinden, een kop koffie konden komen halen en in gesprek gaan met Lola of mij, of met andere bezoekers.

Dit project werd financieel mede mogelijk gemaakt door het Mondriaan Fonds, Prins Bernhard Cultuurfonds, Kunstraad Groningen en ARTisBOOK.


Loop de routes online en vind meer informatie op http://tomorrowslanguage.nl/
Home